Tabela Rengi Nasıl Olmalıdır?

Tabela, bir mesajın belirli bir gruba pazarlama amacıyla veya bir savunuculuk biçimi olarak iletilmesi için işaretler ve sembollerin tasarımı veya kullanımıdır. Bir işaret aynı zamanda toplu olarak veya bir grup olarak düşünülmelidir. Tabelalar, belirli bir hedef kitleye bilgi göstermek için oluşturulan herhangi bir görsel grafiktir. Bu tipik olarak sokaklarda ya da iç ve dış binalar gibi yerlerde yol bulma bilgisi olarak kendini gösterir.
İşaretler, geniş afişler, reklam panoları ve duvar resimlerinden küçük sokak tabelalarına, sokak adı tabelalarına, sandviç tahtalarına ve çim tabelalarına kadar yer ve amaç bazında şekil ve büyüklükte değişiklik gösterir. Daha yeni işaretler dijital veya elektronik ekranları da kullanabilir.

Renklerin Önemi

Tabela sistemlerinin asıl amacı, sağlanan bilgiler hakkında karar vermek için alıcı ile iletişim kurmaktır. Alternatif olarak, tanıtım plakası, alıcıları belirli bir ürün veya hizmetin prensiplerine uyacak şekilde tasarlanabilir. Renkler bu amaca göre tasarlanmalıdır.
Piktogramlar, bir işaretin mesajını iletmek için yaygın olarak kullanılan resimlerdir. Yasal işaretlerde, piktogramlar, işareti gösteren ülkenin yasalarına göre belirli renk, şekil ve boyutlandırma kurallarına uygundur. Örneğin, İngiltere ve AB kurullarında, işaretleme piktogramı, yazdırılan alanın yüksekliğinin% 80’ine sahip olmalıdır. ABD’de, aynı piktogram, ADA Erişilebilirlik Kılavuzlarına uymak için braille tarafından tanımlanan alana ve alanın altına yükseltilmiş karakterlere yerleştirilmelidir. Bir piktogramın başarılı olması için, metin mevcut olmasa bile, metin kültürler ve diller arasında tanınmalıdır.

Renk Nasıl Seçilmelidir?

Standart renk ve şekil kurallarının ardından, piktogram ve işaretin evrensel olarak anlaşılması ihtimali artar. Renkler genellikle aydınlatma bilgilerini iletmek veya görünürlüğü arttırmak için bir yol olarak kullanılır. 1910’da Paris Motor Show’da sunulan neon tabela çeşitleri, cam boruların bükülmesiyle şekillenmişti. Işık yayan diyot (LED) teknolojisi, markalamada yaygın olarak kullanılmaktadır. Başlangıçta spor etkinliklerinde kullanılan bu teknoloji işletmelerde, kiliselerde, okullarda ve hükümet binalarında ortaya çıktı.
LED göstergelerin parlaklığı değişebilir. Bu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı belediyelerin ışık kirliliği. Günümüzde LED teknolojisi, alışveriş merkezleri, alışveriş merkezleri, metrolar ve havaalanları da dahil olmak üzere kamusal alanları aydınlatmak için ışık panellerinde de kullanılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kosgeb Tabelası Ankara

Bina İçi Yönlendirme Tabelaları